Achter de schermen

De mensen achter het FFF

Lees verder
Popcorn smal
marijke-kaptein

Marijke Kaptein

Marijke  heeft veel ervaring in de opsporing en vervolging van strafzaken. Zij was onder meer fraude-officier bij het Openbaar Ministerie en plaatsvervangend directeur van de FIOD. Op dit moment is zij directeur van het Bureau Financieel Toezicht. Daarnaast was zij de afgelopen 20 jaar voorzitter van een galerie. Ook is zij een liefhebber van film: 

Favoriete regisseur: Krzysztof Kieślowski
Favoriete film: Spirited Away; De reis van Chihiro (Japans: 千と千尋の神隠し)
Favoriete serie: Fargo
Favoriete boek: Héctor Abad – Het vergeten dat ons wacht
Favoriete documentaire: Deep Water (2006)

De combinatie van fraude, kunst en film maakte haar vanaf de start enthousiast voor het FFF. Via films en documentaires kan een verhaal immers anders, indringender worden verteld. En fraude kent veel verhalen. Over gretigheid, grenzen, gemakzucht en inventiviteit. Het gaat over mensen. Over ons. 

Wanneer je de rode lijn in haar loopbaan (OM, FIOD, BFT) combineert met mooie films en documentaires ontstaat er snel een gesprek over wat haar raakt en wat ze zou willen verbeteren. Zij ziet het Fraude Film Festival al sinds 2014 de aanjager van die gesprekken en inmiddels ook steeds vaker de plek waar nieuwe initiatieven geboren worden. Ze vindt het een eer daar deel van uit te mogen maken. 

Tijdens de eerste twee edities heeft Marijke meegedaan aan een Q&A met Peter van Ingen en sinds 2016 is ze bestuurslid van het FFF.

Word ook vrijwilliger!