Programma 2022

Dit zijn de films die we op 3 en 4 november 2022 zullen vertonen.

Na elke voorstelling praat een gevarieerd panel van experts verder over het betreffende thema.
Daarnaast vinden er interactieve workshops plaats, en in de pauzes en na afloop is er alle tijd om het gesprek voort te zetten in de wandelgangen van het fraaie Koninklijk Theater Tuschinski.

Hieronder ziet u de geprogrammeerde films en hun synopsis.

De trailer van het Fraude Film Festival 2022!

De films van 2022; 

u aangeboden door onze partners

ABN AMRO

Thema: Corruptie


The Kingmaker


kingmaker
The Kingmaker (2019)

Een meeslepend, verbijsterend portret van Imelda Marcos, de voormalige First Lady van de Filippijnen. Vijf jaar nadat ze in het kielzog van haar man, de gevallen dictator Ferdinand Marcos, verbannen werd naar de VS, keert de puissant rijke Imelda Marcos terug naar Manila. Ze zegt van de Filippijnen weer een welvarende natie te willen maken. Maar hoe komt ze zelf eigenlijk aan haar geld?

Feedzai / IA Group

Thema: Bedrog


In Het Brein van de Bedrieger

In Het Brein van de Bedrieger (2022)

Meesteroplichter Helmut Kiener pleegde beleggingsfraude door met gemanipuleerde fondsen en levensverzekeringen investeerders en banken 300 miljoen euro afhandig te maken. Wat bezielde hem? Kiener zelf zoekt de oorzaak in een hersenafwijking. Wat zeggen experts?


Inform / Ordina

Thema:
Internationale sancties

The Mole


The Mole (2020)

Noord Korea is al tientallen jaren het doelwit van internationale sancties. Om aan te tonen dat ze die sancties stelselmatig overtreden, bedenkt de eigenzinnige Deense regisseur Mads Brügger een bizar plan: hij leidt een werkloze restaurantchef in Kopenhagen op tot geheim agent. geschiedenis op onderhoudende wijze.


Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied / DCMR Milieudienst Rijnmond

Thema: Milieucriminaliteit

Arica

Arica (2020)

Een Zweeds mijnbedrijf dumpte jarenlang giftig afval in het Noord-Chileense stadje Arica. Baby's werden geboren met afwijkingen, in de lucht hing een gevaarlijke hoeveelheid arsenicum. Bewoners én filmmakers trekken samen op in de strijd voor rechtvaardigheid.


Rabobank / Business Forensics


Thema: Gentrificatie

Push

Push (2019)

Het is een wereldwijd fenomeen: huizenprijzen in de grote steden schieten omhoog, maar de lonen van de bewoners niet. Wat gaat er mis? Regisseur Fredrik Gertten (Bananas!) volgt de Canadese advocate Leilani Farha tijdens haar werk als VN-rapporteur huisvesting.


ING / NL ArbeidsinspectieThema: Oplichting

I Care A Lot

I Care A Lot  (2020)

De succesvolle Marla Grayson is een wettelijke voogd voor bejaarden, die zelf niet langer in staat zijn om hun eigen financiën te beheren. Marla heeft een groot talent om de wet in haar eigen voordeel te gebruiken en in het nadeel van haar klanten. Maar wanneer ze in contact komt met een schijnbaar perfecte nieuwe klant, beseft ze al snel dat uiterlijk bedrieglijk kan zijn.

Vereniging tegen de Kwakzalverij

Thema: Kwakzalverij

Homeopathy Unrefuted

Homeopathy Unrefuted (2021)

De artsen in deze documentaire studeerden medicijnen, maar behandelen hun patiënten niet op basis van wetenschappelijke kennis. In de film beginnen de homeopaten aan avontuurlijke verklaringen van hun populaire geloofssysteem. De alerte kijker rest maar één conclusie.

PwC


Thema: Onderzoek

Navalny

Navalny (2022)

Adembenemende documentaire-thriller over de Russische oppositieleider Alexei Navalny, die wordt vergiftigd met het zenuwgas Novitsjok, en schokkende ontdekkingen doet als hij op zoek gaat naar de daders.


Deloitte


Thema: Kunstfraude

The Lost Leonardo

The Lost Leonardo (2021)

Het verhaal achter de Salvator Mundi, dat in 2017 geveild werd voor 450 miljoen dollar, het duurst schilderij ooit. De zucht naar roem, geld en macht hebben de prijs naar een bizarre hoogte gedreven. Maar gaandeweg nemen ook de vragen over de authenticiteit ervan toe: is dit schilderij echt van Leonardo da Vinci?

Bestel uw tickets nu!

Er zijn nog tickets verkrijgbaar

Bioscoop kaartje FFF2022