Achter de schermen

De mensen achter het FFF

Lees verder
Popcorn smal
renate-bergsma

Renate Bergsma

is sinds de start van het festival in 2014 als filmcoördinator en sinds 2019 ook als filmresearcher betrokken bij het Fraude Film Festival. “Het is een groot feest de schat aan speelfilms en documentaires omtrent fraude, corruptie en andere dubieuze handel en wandel te mogen doorgraven om de ware parels eruit te kunnen pikken.

Het Fraude Film Festival - wat? Het vrouwenfilmfestival? Nee, het FRAUDE Film Festival - heeft met het jaar een steeds bekendere naam gekregen met een razendsnel groeiende waardering binnen filmfestival-land. Met een immer groter wordende lijst aan contacten wereldwijd zingt het Fraude Film Festival zich aangenaam uit volle borst rond en daar zal de inhoud van het festival alleen maar rijker van worden."

Renate is beeldredacteur bij vele dagelijkse live talkshows geweest en op moment van schrijven ingelijfd bij Op1. Daarnaast is ze sinds 2007 werkzaam als filmcoördinator voor Het Architectuur Filmfestival Rotterdam. "Van Aanvraag van de film tot aan de Zending Retour regel ik alles en bouw daarmee elke keer weer een warm contact op met de makers en distributeurs. Het werk is zo lekker divers: van technische filmformaten tot ondertiteling, van gratis promomateriaal tot straffe onderhandeling over geld en rechten. Van uitnodigingen voor Q&A's tot gastenbegeleiding en introducties op festival zelf. En je kunt er 24/7 mee bezig zijn als je niet uitkijkt. Want gaat de ene helft van de wereld slapen, wordt de andere helft weer net wakker."

Met ook nog werkzaamheden als beeldresearcher en clearing van rechten voor documentaires, bedrijfsfilms en andersoortig beeld- en geluidsmateriaal en met af en toe een eigen filmuitstapje is de cirkel wel rond.

Renate Bergsma

Word ook vrijwilliger!