ABN AMRO weer partner van het FFF!
25 oktober 2021 

ABN AMRO weer partner van het FFF!

ABN AMRO Bank N.V. is ook dit jaar, als Founding Father, weer actief voor het Fraude Film Festival. Een van de redenen om het Fraude Film Festival wederom te ondersteunen is dat door middel van intensieve publiek-private samenwerking Nederland naar een hoger niveau van veiligheid en integriteit gebracht kan worden. Fraude en andere vormen van financieel-economische criminaliteit zijn maatschappelijke fenomenen. Ze moeten onder de aandacht van een breed publiek worden gebracht om de weerbaarheid van de samenleving te vergroten. Het is belangrijk dat alle partijen in de maatschappij hun rol pakken en criminaliteitsbestrijding niet alleen zien als een taak van de overheid.

Tijdens het Festival zal de film Sakawa worden getoond, met als thema: internetfraude. Een stel Ghanese oplichters, internetzwendelaars die rijke westerlingen oplichten, wordt gevolgd in een ontroerend portret.
De film zet aan het denken over het verlangen naar een beter leven, maar ook over de achteloosheid waarmee we omspringen met onze data.

Na afloop van de film zal het panel (met o.a. Robert Hoekstra, Inge Wetzer en Caroline Sander), onder leiding van moderator Rik Wassens, uitgebreid stilstaan bij vragen rondom dit thema. Wat zijn de meest listige vormen van digitale fraude en hoe bestrijd je deze?

sakawa

Over de schrijver
Reactie plaatsen