Films 2024

Beleef het Fraud Film Festival live in het prachtige Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Geniet van een fascinerende selectie films die de wereld van fraude, misleiding en ethische dilemma's verkennen.

Ticking Time Bomb: The Truth Behind Takata Airbags

Twee klokkenluiders leggen een doofpotaffaire bloot bij airbagproducent Takata. Het bedrijf bracht willens en wetens levensbedreigende airbags op de markt. Meer dan 100 miljoen auto’s rijden nog steeds rond met een tikkende tijdbom.
 NL Arbeidsinspectie | BDO 

Burden of Peace

Hoe breng je vrede en veiligheid in een klein land waar elke dag meer dan twintig mensen worden vermoord? Guatemala is een paradijs voor moordenaars, dieven en verkrachters. Vrijwel nooit wordt er iemand opgepakt, laat staan veroordeeld. Burden of Peace is het indrukwekkende verhaal van Claudia Paz y Paz, de eerste vrouw aan het hoofd van het Openbaar Ministerie, die de strijd aanbindt met drugsbendes, corruptie en straffeloosheid.


OM | FIOD 

The People vs Agent Orange

Bijna 60 jaar na de inzet van Agent Orange - het meest dodelijke chemische wapen in de oorlogsgeschiedenis - binden een Vietnamese en een Amerikaanse activiste de strijd aan tegen de chemische industrie. Aan twee kanten van de oceaan eisen zij gerechtigheid. ABN AMRO | ILT 

Fraude Film Festival 2024

7 en 8 november 2024