A-Lab sessies om te inspireren en te informeren!
04 november 2021 

A-Lab sessies om te inspireren en te informeren!

Ieder jaar jaar worden er naast de filmvertoningen ook interactieve A-Lab sessies verzorgd. Er werden in 2021 op beide dagen twee interactieve A-Lab sessies verzorgd die qua onderwerpen en thema’s aansloten bij de programmering. A-Lab is een broedplaats waarbij creativiteit, technologie en sociale relevantie bij elkaar komen. Het experiment staat hierbij centraal.

De eerste A-Lab sessie ‘Wildlife Crime; de onbekende sluipmoordenaar?’ werd verzorgd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in samenwerking met Douane Nederland. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Douane lieten het publiek in deze sessie op een interactieve manier kennismaken met de illegale handel in plant- en diersoorten. Een handel die als ernstige transnationale georganiseerde vorm van criminaliteit gezien kan worden. Die corruptie voedt, biodiversiteit bedreigt en aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid. Wat wordt er dan zoal verhandeld? Dat is meer dan u denkt! En hoe doet men dit? Zij vertelden niet alleen wat zij doen aan het voorkomen en bestrijden van deze illegale handel. Dat lieten zij zien!

De tweede A-Lab sessie ‘De nieuwe ondermijning van opsporing van fraude’ werd verzorgd door DataExpert. Deze sessie had het thema ‘The Future of Money Laundering: Crypto Currencies’. Cryptocurrencies zijn een geliefd financieel middel van (cyber)criminelen. Het witwassen van geld en illegale handel is hiermee lastig te traceren. Hoe kun je ondoorzichtige geldstromen omzetten naar waardevolle intelligence? Hoe voegt u informatie afkomstig van het darknet, cryptocurrencies en blockchains samen met uw traditionele data om zo een volledig beeld van ondermijning te krijgen?

De A-Lab sessies zijn interactief, inspirerend en informerend!

Over de schrijver
Reactie plaatsen