De eerste drie films zijn bekend!
03 juli 2024 
in Films

De eerste drie films zijn bekend!

We zijn zó trots de eerste drie films aan te kondigen die getoond en besproken zullen worden op het Fraude Film Festival 2024!

Dit zijn ze en het belooft wat ons betreft veel goeds voor het complete programma dat wij deze zomer gaan vullen met spraakmakende documentaires en films!

eerste-drie-films-bekend Ticking Time Bomb: The Truth Behind Takata Airbags

Twee klokkenluiders leggen een doofpotaffaire bloot bij airbagproducent Takata. Het bedrijf bracht willens en wetens levensbedreigende airbags op de markt. Meer dan 100 miljoen auto’s rijden nog steeds rond met een tikkende tijdbom.

 
𝘋𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘵𝘰𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘧𝘪𝘭𝘮 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘮𝘦𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘨𝘦𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦𝘦𝘳𝘥𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘯𝘦𝘳𝘴: Nederlandse Arbeidsinspectie & BDO.

 
Burden of Peace

Hoe breng je vrede en veiligheid in een klein land waar elke dag meer dan twintig mensen worden vermoord? Guatemala is een paradijs voor moordenaars, dieven en verkrachters. Vrijwel nooit wordt er iemand opgepakt, laat staan veroordeeld. Burden of Peace is het indrukwekkende verhaal van Claudia Paz y Paz, de eerste vrouw aan het hoofd van het Openbaar Ministerie, die de strijd aanbindt met drugsbendes, corruptie en straffeloosheid.

 
𝘋𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘵𝘰𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘧𝘪𝘭𝘮 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘮𝘦𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘨𝘦𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦𝘦𝘳𝘥𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘯𝘦𝘳𝘴: Openbaar Ministerie (𝘖𝘔) & 𝘍𝘪𝘴𝘤𝘢𝘭𝘦 𝘪𝘯𝘭𝘪𝘤𝘩𝘵𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯𝘦𝘯 𝘰𝘱𝘴𝘱𝘰𝘳𝘪𝘯𝘨𝘴𝘥𝘪𝘦𝘯𝘴𝘵 (FIOD).

 
The People vs Agent Orange

Bijna 60 jaar na de inzet van Agent Orange – het meest dodelijke chemische wapen in de oorlogsgeschiedenis – binden een Vietnamese en een Amerikaanse activiste de strijd aan tegen de chemische industrie. Aan twee kanten van de oceaan eisen zij gerechtigheid.

 
𝘋𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘵𝘰𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘧𝘪𝘭𝘮 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘮𝘦𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘨𝘦𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦𝘦𝘳𝘥𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘯𝘦𝘳𝘴: ABN AMRO Bank N.V. & Inspectie Leefomgeving en Transport (𝘐𝘓𝘛).


 

 

 Over de schrijver
Reactie plaatsen