Inspectie ZSW en Deloitte partners van het FFF!
25 oktober 2021 

Inspectie ZSW en Deloitte partners van het FFF!

Het Fraude Film Festival kondigt voor de 7e editie in 2021 graag met trots de volgende partners aan: de Inspectie SZW (ISZW) en Deloitte.

De Inspectie SZW controleert niet alleen of werkgevers en werknemers zich houden aan de verschillende wetten en regelingen op het terrein van arbeid. De Inspectie spoort fraude, uitbuiting en georganiseerde criminaliteit binnen de keten van werk en inkomen op: “Fraude, het lijkt niet te bestrijden. Er kan zelfs een FraudeFilmFestival aan gewijd worden. Als Bijzondere Opsporingsdienst komen we in actie als er een vermoeden bestaat van misbruik van mensen, regels of voorzieningen. Dat varieert ontzettend, denk bijvoorbeeld aan WW-fraude, Inburgeringsfraude, recentelijke nog de NOW-fraude. Of fraude met PGB’s en zorgdeclaraties. En het meest schrijnende wat we onderzoeken is arbeidsuitbuiting. Een veelkoppig monster dat helaas ook in Nederland voorkomt. Hierover willen we op dit festival de discussie met u aangaan. Hoe voorkomen we arbeidsuitbuiting in een zo welvarend land als Nederland?”

Ook Deloitte is dit jaar weer een van onze trotse partners. Deloitte adviseert verschillende organisaties over manieren om hun blootstelling aan corruptie, financiële criminaliteit, bedrijfsfraude, cybercriminaliteit, storingen in de toeleveringsketen en andere kwetsbaarheden te verminderen. Door middel van geavanceerde analyses en technologie worden op maat gemaakte oplossingen geadviseerd voor de meest complexe zaken op het gebied van forensische en financiële criminaliteit.

Na elke voorstelling op het FFF praat een gevarieerd panel van experts verder over het betreffende thema. Het thema van de film, Tomatoes and Greed, aangedragen door ISZW en Deloitte, is werk- en inkomensfraude. De documentaire gaat over misstanden in de voedselketen. Hoe door het buitenland gesubsidieerde tomaten de Ghanese tomatenmarkt heeft vernietigd, en resulteerde in massale migratie en arbeidsuitbuiting.

Daarnaast is er in de pauzes en na afloop alle tijd om het gesprek hierover voort te zetten.

Tomatoes and Greed

Over de schrijver
Reactie plaatsen