Longlist Anti Fraude Award 2022 bekend!
16 september 2022 

Longlist Anti Fraude Award 2022 bekend!

Longlist Anti Fraude Award 2022 bekend!


Met trots kunnen we melden dat dit jaar voor de achtste keer de Anti Fraude Award wordt uitgereikt tijdens het Fraude Film Festival. Op de longlist staan dit jaar maar liefst vierentwintig kanshebbers voor de Anti Fraude Award 2022, dat is een recordaantal in vergelijking met voorgaande jaren. 

 

In 2021 ging de eer naar Chris van Dam. Het Expert Comité koos voor deze winnaar omdat hij met zijn enorme kennis en bestuurlijk inzicht een criticus van formaat is, die niet zwijgt als misstanden aan het licht komen. Chris van Dam spreekt zich oprecht, feitelijk en integer uit op de juiste momenten. Chris van Dam heeft bij meerdere – vaak zeer gevoelige – dossiers de ambitie getoond altijd te zoeken naar rechtvaardigheid en verbinding en leverde daarbij altijd kritische en uitgesproken resultaten. Een goed voorbeeld is de wijze waarop hij de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag heeft geleid. Zeer integer en doortastend, zo oordeelde het Expert Comité. 

 

Wie volgt hem straks op en wint dit jaar de felbegeerde Anti Fraude Award? 

 

De winnaar wordt zoals gebruikelijk weer bekend gemaakt tijdens het Fraude Film Festival op donderdag 3 november, in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

 

Bekijk hier de longlist van de kanshebbers op de Anti Fraude Award 2022, in willekeurige volgorde: Naar de Longlist


beeldje-rood2

Over de schrijver